Design

MODERNE

Moderne Design og gjennomtenkte løsninger

forklarer Arkitekt Jan Wang – Norderud.

Oppgradering av Parkeringshuset i Bogstadveien 1 handler om å skape positive opplevelser for brukerne. For å oppnå dette, har det blitt fokusert på å skape et høykvalitetsanlegg som er oversiktlig, rent, og estetisk tiltalende.

Et problem med Parkeringsanlegg at de ofte oppfattes som skitne, utrivelige og uoversiktlige. Dette har vi bevisst motvirket gjennom et arkitektonisk konsept med rene flater i sterke farger, der helheten er enkel å overskue, slik at trygghetsfølelse oppstår. Eksempelvis er trapperommenes blå belysning godt synlige mot parkeringsanleggets fargevarme veggflater – Dette gjør det svært enkelt å orientere seg.

Nord-Europas flotteste p-hus!

Vi tok utgangspunkt i kvinnelige kunder på shoppingtur i Bogstadveien, og kvinner føler det ofte ubehagelig å være i et parkeringshus, sier han.

I dag er det ikke mye igjen av det grå og mørke.

Her er det nå mye lys og aktive, raske farger, sier han og peker på veggene. Blålig lys indikerer tydelig utgangene, slik at det skal være enkelt å orientere seg. Lyssetting fra italienske Inguzzini gjør at ikke en krok er mørk lenger. Tidligere var anlegget preget av innbrudd og generellt lite hyggelig. Det er ikke tilfelle nå lenger sier arkitekten.

Rampene mellom etasjene er godt synlige, og luften er veldig god, sier han. Overalt i anlegget henger høyttalere, som formidler behagelig loungemusikk.

Vi designet anlegget som et profesjonelt konsertanlegg, smiler han. Og, har du behov for en rask skopuss, er det oppstilt skopussemaskiner i hver etasje!

Les hele artikkelen her.